HISTORIE DE CECCO
Od roku 1886 se značka De Cecco® zavázala přinášet autentické potěšení z italské kuchyně na stoly po celém světě s velkou odpovědností a bez kompromisů. Příběh De Cecco® je příběhem vášně, tradice a odhodlání, což jsou vlastnosti typické pro území Abruzzi. Výrobní závody ve Fara San Martino naleznete mezi majestátními horami Majella 🌄. Zde se zrodila metoda De Cecco®, jedinečná svého druhu, stejně jako tohoto místa.
POUZE TA NEJLEPŠÍ TVRDÁ PŠENICE
De Cecco® zpracovává pouze tu nejlepší tvrdou pšenici z Itálie, Kalifornie a Arizony, protože vlastnosti excelence nelze nalézt pouze u jedné odrůdy pšenice 🌾. Italskou pšenici pro její chuť a kalifornskou a arizonskou pšenici pro množství a kvalitu proteinů, díky nimž jsou těstoviny „al dente“, pevné a elastické, tedy jedinečné svého druhu. To je jedna z vlastností, která odlišuje naše těstoviny od jakýchkoli jiných těstovin. 🍝
TECHNOLOGIE
Poté, co byla pšenice vybrána na polích, musí projít přísnými kontrolami 🥼: pšenice musí mít dokonalou zdravotní nezávadnost a musí být v souladu s nejvyššími kvalitativními standardy. Parametry De Cecco® jsou ještě přísnější než ty, které stanoví legislativa; pšenice, kterou používají, je přísně kontrolována agronomy při vybírání na poli, při příjezdu a během produkce. Laboratorní technici ověřují čistotu, vzhled a všechny fyzikální a chemické vlastnosti zrn.
POUZE ČERSTVÁ VODA Z VLASTNÍHO PRAMENE
Čistá, studená horská voda 💦 neustále proudí pod továrnou na těstoviny z pramene De Cecco®, který teče přímo do zařízení. Ve Fara San Martino se hněte krupice pouze s touto vodou o teplotě nižší než 15 °C.
BRONZOVÉ ZPRACOVÁNÍ
Přejedete-li prstem po De Cecco Penna nebo Spaghetto 🍝, všimnete si, že těstoviny působí lehce drsně, což je výsledkem procesu tažení do bronzu. I když technologický pokrok nabídl rychlejší a levnější řešení, De Cecco® stále používá bronzové tažné desky. Protože je to jediný způsob, díky kterému jsou těstoviny přirozeně drsné, porézní a schopné absorbovat každý typ omáčky.
HISTORICKÝ POKROK
Těstoviny se tradičně sušily na slunci ⛅, takže byly vystaveny proměnlivým teplotám ve špatných hygienických podmínkách. Byl to Filippo Giovanni De Cecco®, již v roce 1889, kdo zdokonalil první teplovzdušnou sušárnu. Inovace historického významu, která zakladateli De Cecco® vynesla místo v italské encyklopedii vědy 🔬 a umění.
HLAVNĚ POMALU A PŘI NÍZKÝCH TEPLOTÁCH
Tímto způsobem se udržují vlastnosti pšenice nedotčené a zároveň se zlepšují nutriční vlastnosti těstovin. Některé těstoviny schnou až 40 hodin ⏳.